Асвячэнне страў. Памятай, Пасха – гэта не святочны стол!

asviaczennie strau 07Памятайце, што Пасха – гэта не святочны стол, а Пасха – гэта вера ў Езуса мёртвага і ўваскрослага. Пасха – гэта радасць, гэта пераход ад смерці да жыцця, гэта пераход з граху да любові.

Вялікая пятніца. Глядзі на Крыж!

vial piatnica21 стагоддзе… Што мы зрабілі з верай? Такія пытанні трэба задаваць усім. І гэта экзамен для ўсіх, пачынаючы ад Папы Рымскага да кожнага веруючага. Экзамен…. Як мы яго здадзім? Усё залежыць ад нас.

Узнікае пытанне: як хрысціяне збіраюцца радавацца ўваскрасенню Пана, калі ўсе панічна закрываюцца ў сваіх дамах і баяцца смерці. Трэба разважліва да ўсяго адносіцца! Але, дзе вера?

Вялікі чацвер. Давайце змагацца за Эўхарыстыю!

vial czacwer 079 красавіка 2020 года… Сёння наш глыбоцкі храм у гонар Святой Тройцы разам з Маці Найсвяцейшай перажываў Апошнюю Вячэру. Гэты вечар сапраўды падобны таму Вялікаму чацвяргу, калі Хрыстос выключна са сваімі вучнямі перажывае вось гэту таямніцу – Цела і Крыві. І ў гэты вечар Гасподзь бласлаўляе сваіх вучняў, кажучы “чыніце гэта ў памяць пра Мяне” - і такім чынам устанаўлівае Святарства.

Вялікі чацвер. Віншуем нашых святароў!

czwartek 2Вялікі чацвер - дзень, калі Езус устанавіў сакрамант Эўхарыстыі і святарства падчас Апошняй Вячэры. Зрабіў гэта, каб паклікаць апосталаў і іх пераемнікаў у Сваё святарства.

Святарская годнасць велізарная і ўзнёслая, таму што святар з'яўляецца заступнікам Хрыста на зямлі, ёсць слугой Божай ласкі і таямніцы, і ён - пасрэднік паміж Богам і людзьмі.

Імша Хрызма для прэзбітэрыя Віцебскага касцёла прайшла ў Глыбокім

hryzma 01У Вялікую сераду, 8 красавіка ў глыбоцкім парафіяльным касцёле Святой Тройцы пры ўдзеле дзеканаў і некаторых святароў біскуп Алег Буткевіч канцэлебраваў святую Імшу Хрызма.

На пачатку Эўхарыстыі біскуп Алег звярнуўся да прысутных з заклікам, што нягледзячы на трываючыя выпрабаванні для ўсяго свету, трэба імкнуцца трываць у малітве, і «знакам таго ёсць сёння гэта супольная малітва».